SKIFT AF UDBYDER

Ønsker du at skifte til et nyt og bedre mobilabonnent,kan det typisk gøres på flere måder. Du kan henvende dig i en telebutik, du kan ringe til teleselskabet, eller du kan, som de fleste nok foretrækker, ordne det online. Hvis du skal skifte til et nyt selskab, kan du med fordel sammenligne de billigste mobilabonnementer hos os. Når du har fundet det abonnement du ønsker, klikker du på knappen ud for abonnementet og du bliver herefter blive omdirigeret til mobilselskabet. På udbyderens hjemmeside logger du herefter ind med NemID, som er en sikkerhed for dig som bruger. Du udfylder oplysningerne med navn og SIM-kortnummer, og krydser af om nummeret skal overflyttes. Dit nye mobilselskab kontakter dit gamle selskab, for at få opsagt dit nuværende abonnementet, og for at få nummeret flyttet. Når dette er sket modtager du en mail, med datoen for overflytningen. På datoen for overflytning, indsætter du blot dit nye sim-kort.

TALETID & DATA

Hvor meget taletid skal jeg have?

Det er meget forskelligt hvor meget taletid folk bruger. Samtidigt er det også forskelligt hvor meget hver enkelt person anvender om måneden. Vi anbefaler at man ligger en smule over gennemsnittet af forbruget. Man kan enten se sit forbrug på tele-udbyderens hjemmeside eller finde det i historikken på mobilen.

Hvor meget data skal jeg vælge?

Det er svært at estimere, hvor meget data man bruger på mobilen, eftersom det afhænger af, hvor meget data der skal loades fra de sider du besøger. En general fingerregel er, at det er cirka 2,5 MB i minuttet. Hvis du streamer film eller tv, anbefaler vi at du vælger den største pakke.

MOBIL PÅ AFBETALING

HVAD ER afbetaling?

Når du vælger at købe en mobiltelefon med afbetaling, er afbetalingen oftest mellem 6, 12 eller 24 måneder, alt efter hvor hurtigt du ønsker at afdrage telefonen. Du er dog stadig kun bundet til mobilabonnementet i 6 måneder.

Fordele ved afbetaling

Fordelen er først og fremmest at du kan købe din drømme mobil, selvom du ikke har pengene her og nu. For det andet, kan du selv vælge hvor mange måneder du ønsker at betale mobilen tilbage over. Den sidste store fordel er at det typisk er rente- og gebyrfrit.

Ulempen ved afbetaling

Er at din månedlige betaling stiger. Måske syntes du, det kunne være rart, at dele betalingen i små bidder. Du skal bare huske at hvis mobilen går i stykker eller du skal have en anden, kan du pludselig stå med 2 regninger hver måned. Køb kun hvad der er luft til i budgettet.