OM A-KASSE

Kort fortalt er en a-kasse, eller også kaldet en arbejdsløshedskasse, en forsikring mod arbejdsløshed. Man får ikke automatisk penge fra en a-kasse hvis man bliver ledig. Man skal have været medlem ogbetaltkontigent i flere måneder, før man kan få penge udbetalt fra a-kassen. De fleste a-kasser har en hjemmeside, hvor du kan tilmeldes elektronisk. Det er selvfølgeligt også muligt at udfylde en blanket og sende den med posten. Hvis du blot vil skifte a-kasse, kan du også udfylde en blanket, hvorefter at den nye a-kasse, klarer indmelding og afmelding.

OM DAGPENGE

HVAD ER DAGPENGE?

Dagpenge er en ydelse som kompensation i tilfælde af arbejdsløshed, i forbindelse med sygdom og andre skader eller graviditet og fødsel. Der skelnes imellem to forskellige former for dagpenge: Arbejdsløshedsdagpenge og Sygedagpenge.

Hvornår er man berettiget

Du skal have været medlem af en a-kasse mindst et år, før du bliver ledig. opfylde indkomst- eller beskæftigelseskravet, samt stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Som fuldtidsforsikret skal du have arbejdet mindst 1.924 timer.Som deltidsforsikret skal du have arbejdet mindst 1.258 timer.

OM FAGFORENING

En Fagforening er til for at skabe de bedste vilkår for de enkelte medarbejdere og samtidigt, en organisation der kan give dig juridisk hjælp. Den ansattes interesse er ofte forbundet med løn, uddannelse og arbejdsforhold på den pågældende arbejdsplads.  Tilmelding til fagforeningen foregår egentligt på samme måde som med a-kassen. De fleste fagforeninger tilbyder også a-kasse, hvor man som oftest får en samlet rabat, hvis man vælger begge dele.