fbpx

A-kasse vs. Fagforening

Forskellen på a-kasse og fagforening?

Har du altid troet at en a-kasse og en fagforening var det samme? De er fuldstændigt forskellige.

Hvad er en a-kasse?

A-kasser tilbyder dig en forsikring mod mistet arbejde og arbejdsløshed. Du kan selv tilmelde dig til en a-kasse mod et fast månedligt beløb. Hvis du bliver arbejdsløs, vil du modtage dagpenge hver måned som økonomisk hjælp. Du skal derfor ikke på kontanthjælp, hvis du er medlem af en a-kasse og har været det i 12 måneder samt opfyldt kravene. Du har mulighed for at få dagpenge i to år. Hos en a-kasse kan du også få hjælp i form af vejledning, rådgivning samt møder, kurser og meget mere, der kan hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt.

Hvad er en fagforening?

I modsætning til en a-kasse er en fagforening en forening, der holder styr på det faglige område af arbejdsmarkedet. De har styr på rettigheder for lønmodtagere, og der vil derfor være en fagforening til alle slags lønmodtagere, indenfor alle erhverv. Fagforeningens formål er juridisk hjælp i forhold til især løn, ansættelser samt mere. Hvis du er blevet fyret fra dit arbejde uden ordentlig grund, kan din fagforening hjælpe dig med at ordne det – og måske endda gøre noget ved det.  

2 tanker om “A-kasse vs. Fagforening

    • admin siger:

      Jo, vi er i kontakt med HK fagforening for at få den med, og håber at HK er positiv og fremover vil være med på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *